NMBSkaart

De Gezinsbond reikt jaarlijks ongeveer 250.000 kortingskaarten uit aan gezinnen met drie of meer kinderen, die lid zijn, waarmee ze van een korting op het openbaar vervoer van de NMBS (op de individuele tickets) kunnen genieten.

(Tot 31/1/2015 kon je hiermee bij De Lijn ook de lijnkaart kopen, maar dit is door De Lijn sinds 1/2/2015 afgeschaft.) Het bedrag dat je nog op je lijnkaart hebt kan je verder gebruiken als betaalmogelijkheid voor nieuwe vervoerbewijzen.

Alle kinderen die in jouw gezin geboren werden (ook indien overleden) tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Je kan de kortingskaart rechtstreeks aanvragen bij een plaatselijke afgevaardigde. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met een begeleider (tot vier kinderen per begeleider). Meer dan 4 kinderen of niet begeleid: korting van 50 procent. Alleenreizende kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis op vertoon van de kortingskaart voor grote gezinnen. Voor een verlenging: je oude reductiekaart(en) (krijg je terug) Voor een volledig nieuwe aanvraag: trouwboekje of bewijs gezinssamenstelling (gratis te verkrijgen in het gemeentehuis) Altijd mee te brengen: je lidkaart van vorig jaar. voor kinderen ouder dan 18 jaar (tot 25 jaar) is een bewijs nodig dat ze nog ten laste zijn (of bewijs van inschrijving in de school ) 6 euro voor de administratiekosten. Voor meer informatie kan u terecht bij Greet Foqué.

Meer info & contact