Kinderoppasdienst

Zoek je een babysit of wil je zelf oppassen? Registreer je op www.kinderoppasdienst.be het online platform van de kinderoppasdienst waar gezinnen en oppassers elkaar vinden.

Log in als ouder   Log in als oppas

 


Voor ouders

Wil je er een avondje tussenuit of boodschappen doen zonder je kroost? Of moet je naar een bijeenkomst of vergadering? Kortom, je bent op zoek naar fijne opvang voor je kinderen, bij jou thuis? De oppassers van de kinderoppasdienst van de Gezinsbond staan voor je klaar.

Babysitters zijn minimum 15 jaar en kunnen goed omgaan met kinderen. Bovendien is er een prima verzekering afgesloten.

Hoe werkt het?

Gezinnen en oppassers vinden elkaar via het online platform www.kinderoppasdienst.be. Om een oppas te kunnen aanvragen, moet je je eenmalig registreren én lid zijn van de Gezinsbond.

De coördinator van de kinderoppasdienst zal je dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprek en je registratie activeren. Nadien kan je zelf je aanvragen doen en opvolgen via www.kinderoppasdienst.be.

Heb je geen of beperkte toegang tot het internet, dan kan je met je aanvragen natuurlijk steeds terecht bij de oppascoördinator (0473 85 39 91 | E-mail : kodbonheiden@hotmail.com).

Nog geen lid? Op de website van de Gezinsbond vind je informatie over de tarieven en hoe je lid kan worden.

Tarieven vanaf 1/1/2019

  • Tarief: € 5 per begonnen uur
  • Minimumtarief: € 10 (minder dan 2 uur of laattijdige annulatie)
  • Overnachting: € 25 (22u tot 8u + ontbijt)
  • Verzekering: € 2 of 1 digitale credit per oppasbeurt (per 5 te bestellen via www.kinderoppasdienst.be)

Verzekering

Er is een verzekering afgesloten die binnen de grenzen en modaliteiten van de polis volgende risico’s dekt:

  • burgerlijke aansprakelijkheid van de oppas en de kinderen;

  • lichamelijke en materiële schade door de oppas geleden tijdens en op weg naar en van de prestatie t.g.v. een ongeval.

Verwittig bij een schadegeval onmiddellijk jouw plaatselijke coördinator (0473 85 39 91 | E-mail : kodbonheiden@hotmail.com).

Onze organisatie en haar vertegenwoordigers kunnen niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor schade die een oppas door zijn fout zou berokkenen, noch voor de schade die hem kan overkomen.

Zit je nog met vragen? Misschien vind je het antwoord in deze lijst of contacteer de oppascoördinator (0473 85 39 91 | E-mail : kodbonheiden@hotmail.com).

Voor oppassers

Je bent minimum 15 jaar en dol op kinderen? Dan is babysitten echt iets voor jou! Via www.kinderoppasdienst.be kan je je online inschrijven als oppasser. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek van de coördinator. Eenmaal het oppascontract ondertekend en je registratie geactiveerd, kan je als babysit aan de slag.

Twijfel je nog? Lees dan de vijf goeie redenen om kinderoppas te worden.

Nog niet helemaal duidelijk? Misschien staat het antwoord op je vraag in deze lijst of contacteer de oppascoördinator (0473 85 39 91 | E-mail : kodbonheiden@hotmail.com).